Повернення Усама бен Ладена

— 15 січня 2009, 16:11

На 19-й день воєнної операції Ізраїль проти "Хамаса" на провідних ісламістських сайтах з'явилося аудіо звертання лідера "Аль-Каїди" Усами бен Ладена, повідомляє La Repubblica.

Експерти ЦРУ не можуть назвати точну дату запису, але з впевненістю стверджують про автентичність голосу.

У своєму посланні "Заклик до джихаду, щоб зупинити агресію проти Гази", бен Ладен заявляє, що міжнародна фінансова криза послаблює вплив Сполучених Штатів у світі та послаблює його ізраїльського союзника, тому США навряд чи "зможуть продовжувати боротьбу проти нас у прийдешні десятиліття".

У 22-хвилинному посланні шейх терору каже, що звертаючись до ООН та в Раду Безпеки, арабській уряд тільки гає час та тікає від відповідальності.

У цей момент їхнім обов'язком є заклик до джихаду і вербування молоді на боротьбу з християнсько-сіоністським альянсом та їхніми союзниками в регіоні.

Лідер "Аль-Каїди" не обійшов своєю увагою і зміну влади у Вашингтоні, заявивши, що, ізраїльтяни атакували Газу, щоб скористатися перехідним моментом.

Наприкінці звернення до жителів Гази, Усама сказав: "Аллах прийме ваших мертвих як мучеників, і винагородить вас, та вилікує поранених. Ви багато страждали, і мусульмани на вашій стороні".

За матеріалами La Repubblica переклад Inopressa

Реклама:

Головне сьогодні