Путін намалював картину. Фото

— 15 січня 2009, 16:03

Картина російського прем'єра вперше була показана вчора у Санкт-Петербурзі як частина благодійного аукціону, метою якого є зібрати кошти для дитячих лікарень. Захід проводиться вже третій рік поспіль і має назву "Різдвяна азбука".

"Наскільки мені відомо, це другий раз, коли Путін взяв у руки пензель. Він намалював її за 20 хвилин", - розповів кореспондентові видання The Independent організатор виставки Ігор Гаврюшкін.

За незмінними умовами акції, картини малюють відомі росіяни-аматори на одну з букв алфавіту. Путінові перепала буква "У", тож і його картина називається "Узор на заиндевевшем окне" (Візерунок на вікні, вкритому памороззю).

Крім російського прем'єра участь у акції взяли мер Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко, оперна співачка Анна Нетребко, композитор Максим Шостакович, актриса Єлизавета Боярська та інші.

Малювання картин відбувалось на дворі на Різдвяному ярмарку в центрі Петербургу. Художники-дебютанти малювали на тему твору Миколи Гоголя "Ніч перед Різдвом"

The Independent вказує, що судити про художній талант Путіна складно, адже після того, як він намалював картину, її віддали професіоналам на доопрацювання та закінчення.

"Та робота підписана "В.Путін", - додає видання, а це означає, що її вартість на аукціоні буде дуже великою. Минулого року роботу Матвієнко було оцінено у більш ніж 320 тисяч доларів. Очікується, що цього року найдорожчою виявиться картина Володимира Путіна

Художниця Надія Анфалова, яка допомагала дебютантам, розповіла ВВС, що прем'єр майже все намалював сам. "Я лише допомагала змішувати фарби та підбирала необхідні пензлі", - сказала вона.

Картина Путіна. Фото АР, взято з The Independent
Один петербурзький письменник, який не захотів публікувати своє прізвище, розповів ВВС, що намальована Путіним картина є "зашифрованим посланням Україні".

"Це не просто "Візерунок на вікні, вкритому памороззю". А на вікні української хати, яка залишилась без російського газу", - розповів художник. Картину Путін намалював під час візиту у Петербург в кінці грудня, якраз напередодні газової кризи, нагадує ВВС.

"Путіна часто зображують на російському телебаченні як людину з багатьма талантами", нагадує The Independent. Він вміє і рибалити, і дає інструкції з дзюдо, і рятує журналістів від тигра... Тепер у нього нове амплуа, художника.
Реклама:

Головне сьогодні