"Мабуть, Бога немає": атеїстична кампанія охоплює світ

Та кампанія, яка розпочалась ще восени, набула нечуваного розголосу.

Естафету британських атеїстів підхопили Сполучені Штати, Іспанія: на вулицях міст цих країн теж з'явились такі нерелігійні заклики.

У Канаді нещодавно з'явився сайт, на якому атеїсти групуються довкола ідеї проведення атеїстичної автобусної кампанії у своїй країні.

Спочатку було обурення

Влітку минулого року християнська рекламна кампанія на лондонських міських автобусах викликала обурення письменниці-гумористки Ейріан Шерайн. У самій рекламі не було нічого поганого: пасаж з Біблії та лінк на сайт християнської організації. Та коли Шейран зайшла на згаданий сайт, жінка зрозуміла, що її чекає пряма дорога в пекло.

Тоді ж у неї з'явилась ідея розмістити на автобусах рекламу з атеїстичними гаслами, які б не залякували людей, а пропагували оптимізм та насолоду життям.

Нашкребти гроші на друк та розміщення безбожних плакатів Шерайн допомогли відомий оксфордський професор та атеїст Ричард Доукінс, а також Британська гуманістична організація. Тож за чотири дні свого існування, кампанія отримала близько 150 тисяч доларів пожертвувань. Та з кожним днем, цих коштів, звісно, стає все більше.

"Дехто вважає, що безбожники дещо перегинають палицю, беручи до уваги, в якому стані перебуває панівна в Європі релігія. В європейських церквах вірних дуже мало", - зазначає "Радіо Свобода".

Віра відступає перед раціоналізмом і споживацьким ставленням до життя настільки, що Папа Римський Бенедикт XVI зробив протидію секуляризму наріжним каменем своєї діяльності.

[L]За словами виконавчого директора Британської гуманістичної асоціації Ганн Стинсон, у Британії щонайменше 40 відсотків населення вважає себе нерелігійним. А серед молоді ця цифра сягає 65 відсотків

Естафету британських атеїстів підхоплюють і інші країни. А у Великобританії у метро з'явились нові плакати з новими галсами. На них - цитати відомих людей на релігійну тематику. Звісно, не на користь християнства.

"Християнська віра говорить не лише про те, що не потрібно хвилюватися або насолоджуватися життям, а трішки навпаки - наша віра звільняє нас та дає перспективу", - говориться у коментарі англіканської церкви, який цитує The Guardian.

"Адже 7 з 10 британців називають себе християнами та знають радість, яку дає віра в Бога", - додають християни.

Усі фото взято з сайту організаторів

Реклама:

Головне сьогодні