Тест

Гусаки збили літак. Фото

Очевидці, що спостерігали за посадкою Airbus 320 у води Гудзону, були впевнені, що це привіт від світу темних сил новообраному президенту та "до побачення" Бушу, який йде, повідомляє La Repubblica.

При зльоті з аеропорту La Guardia рейсовий літак компанії Us Airways зіштовхнувся зі зграєю гусаків. Потужні мотори 77-тонного літака засмоктали птахів у свої чрева, перетворивши лайнер у "цеглу з крилами".

Та командиру літака та другому пілоту все ж вдалося посадити величезну машину на воду за допомогою закрилків та хвостового керма, не пошкодивши при цьому жодного корабля та не зламавши жоден міст на річці.

Жоден з 155 пасажирів не одержав важких травм. За кілька секунд до "посадки" пілот проінформував диспетчерську службу про зіткнення зі зграєю гусаків та про вихід з ладу двигунів. Також попередив пасажирів про те, що буде зроблена аварійна посадка.

"Ми не знали, що таке можливо. Пілотові вдалося посадити на воду свій літак під правильним кутом: удар об поверхню води на швидкості 169 км на годину схожий на удар об камінь та загрожує моментальним зануренням під воду", - заявив прес-секретар US Airways.

За матеріалами La Repubblica (переклад Inopressa). Усі фото з Etoday.