Барак Обама повторив процедуру офіційної присяги через помилку

— 22 січня 2009, 11:20

Про це повідомляє американське видання The Washington Post.

Справа в тому, що під час інавгурації 20 січня голова Верховного суду США Джон Робертс, за яким Обама церемоніально повторював слова присяги, переплутав їх порядок, і відтак клятва була вимовлена неправильно.

Конституція США встановлює чіткий порядок слів офіційної присяги, після проголошення яких новообраний президент стає легітимним главою держави. Барак Обама мав сказати наступне:

Повторне виголошення присяги відбулось у Білому Домі
"Я, Барак Хуссейн Обама, урочисто присягаюся , що буду сумлінно виконувати обов'язки президента Сполучених Штатів і всіма силами підтримувати, охороняти і захищати Конституцію Сполучених Штатів".

Та суддя Робертс обмовився і проголосив "виконувати обов'язки президента Сполучених Штатів сумлінно" в кінці присяги. Попри те, що пізніше він вимовив фразу правильно, Обама повторив за ним початковий, тобто невірний варіант.

[L]Повторення процедури проголошення присяги відбувалась перед невеликою кількістю репортерів у Білому Домі 21 січня, повідомляє АР.

ВІДЕО ДНЯ

Цього разу, Обама повторював за Робертсом слова дуже повільно і правильно.

"Ми віримо, що присяга була успішно проведена (20 січня) і що президент присягнув належним чином. Але текст присяги є у Конституції. Тому, з міркувань перестороги, тому що одне слово було сказане не у правильній послідовності, голова Верховного Суду провів процедуру приведення до присяги ще раз", - повідомив журналістам юрист Білого Дому Грег Крейг.

Усі фото The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні