Три чашки чаю в день зменшують ризик розвитку раку

2
22 січня 2009

Але ці дані не стосуються жінок, яким за 50, повідомляє The Daily Mail з посиланням на результати нового дослідження, яке було опубліковано в Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention.

Науковці вважають, що анти-ракові властивості чаю мають найбільший вплив на ті типи пухлин, які можуть розвиватись у молодих жінок.

Група американських вчених під керівництвом Нейгі Кумар спостерігали за 5 000 жінок у віці від 20 до 74 років, яких лікували від раку молочної залози.

Вчені порівняли історії хвороби та спосіб життя аналогічної групи жінок, але у яких не було раку.

Науковці з'ясували, що користь від чаю ще більша, якщо мова йде про так званий "дольовий"  або "лобулярний" рак (коли хвороба вражає дольки, які знаходяться глибоко всередині тканин молочної залози; виникає в одному з 10 випадків хвороби).

Тут ризик на нього захворіти зменшується на 66 %.

"Регулярне вживання часу у помірно великій кількості, може зменшити ризик виникнення раку молочної залози", - резюмують дослідники. При цьому не уточнюється, якого саме чаю.

powered by lun.ua