Тест

Інваліди вимагають гроші на секс

Звернення інвалідів до депутатів поки залишається без відповіді, але їхнє прохання викликало жваву дискусію в суспільстві про легалізацію проституції, повідомляє ВВС.

"Ми просили парламент та уряд розглянути питання про легалізацію проституції", - розповідає голова організації "Тірлік" (яка вирішує частину проблем людей з фізичними вадами) Роза Петрусь. На думку карагандинських інвалідів (а їх близько 50 тисяч), це необхідно для зниження цін на секс.

Послуги "жриць кохання" у Казахстані коштують у середньому 50 доларів за годину, а пенсія інваліда становить трохи більше 150 доларів на місяць.

"Не залишається нічого крім розгляду питання про виділення пільгових карток на користування послугами комерційного сексу", - каже Петрусь.

Інваліди також пропонують зобов'язати повій надавати послуги людям з фізичними вадами.

[L]"Ми - такі ж самі люди, як і всі, і в нас також є потреби. Людина стає інвалідом не за своїм бажанням, а через життєві обставини", - додає вона.

Скільки в Казахстані людей, які надають інтимні послуги, точно невідомо, але, за деякими даними, тільки в Алма-Аті їх близько 25 тисяч.

У "Тірлік" запевняють, що направили в парламент Казахстану прохання про легалізацію проституції. Та депутат Рауан Шаєкін запевняє, що не бачив такого звернення. Однак у будь-якому випадку, на його думку, це б нічого не змінило.

"Якщо інваліди порушують таке питання, то повинен нагадати, що закони в нас для всіх однакові. Проституцію треба викорінювати, а не узаконювати", - заявив депутат.

Казахстанські інваліди у своєму зверненні посилаються на досвід Голландії, де держава оплачує послуги повій для інвалідів.