Італійці найчастіше всиновлюють дітей з України

— 23 січня 2009, 11:48

За даними італійські родини у 2008 році всиновили на 16% більше дітей, ніж 2007 року, повідомляє "Німецька хвиля".

Найбільше італійців походить з України, на другому місці - дітлахи з Росії та Колумбії. Найчастіше італійські родини всиновлюють дітей у віці від 5 до 9 років.

За словами представника адміністрації глави уряду Карло Джованарді, діти з-за кордону є для більшості італійських сімей єдиною надією, адже в самій Італії сиріт, яких можна всиновити, "можна перерахувати на пальцях однієї руки".

Установ, які займаються усиновленням дітей з-за кордону, в Італії нараховується 73. Однак така велика кількість - не проблема, тому що всі вони контролюються Комісією. А отже, запевнив Джованарді, всі права та вимоги суворо дотримуються.

Водночас адвокати з сімейного права вказують, що хоча Італія і є третьою країною у світі за кількістю міжнародних всиновлень, їй є над чим працювати.

Зокрема, занадто довгою та дорогою залишається сама процедура. Через це поки що дати домівку нерідній дитині можуть дозволити собі лише справді багаті люди.

Адже, за підрахунками адвокатів, загальна вартість усиновлення за весь період процедури досягає 20 тисяч євро.

Наприклад, через бюрократичну тяганину родина вимушена оплачувати собі місячне перебування на батьківщині дитини. Тому слід якнайшвидше реформувати саму систему.

Реклама:

Головне сьогодні