Bentley зупинить виробництво авто

— 23 січня 2009, 16:09

Як повідомив офіційний представник компанії Bentley Motors, на початку березня 2009 року збирання автомобілів Bentley на заводі в центральній Англії буде призупинено у зв`язку з глобальним падінням авторинку.

Минулого року Bentley, що належить німецькому автоконцерну Volkswagen, випустила на своєму заводі в Англії 7,6 тисяч автомобілів - на 24% менше, ніж 2007році, повідомляє УНІАН з посиланням на Associated Press.

У 2009 році ця негативна тенденція обіцяє продовжитися на тлі загального спаду британської автоіндустрії. Так, згідно з даними британського Товариства автовиробників і автодилерів (SMMT), виробництво автомобілів у Великій Британії в грудні 2008 році впало майже наполовину порівняно з груднем 2007 року.

Українські олігархи полюбляють Bentley. Оце авто належало олігархові Андрію Іванову. Фото TabloID

Раніше цього місяця японські Nissan Motor і Honda Motor оголосили про призупинення конвейєрів і масові скорочення співробітників на своїх підприємствах у Великій Британії.

Крім того, кілька днів тому ще одна фірма, яка входить в концерн Volkswagen Group, чеська Skoda Auto ухвалила рішення про скорочення робочого тижня до 4 днів на тлі зниження попиту на продукцію. Цей режим роботи триватиме як мінімум до червня 2009 року.

Нагадаємо, Volkswagen Group займає четверте місце у світовому автопромисловому секторі після Toyota, General Motors і Ford. Разом зі Skoda Auto і Bentley концерну належить ще ряд підрозділів і відповідні бренди - Audi, Seat, Lamborghini і ін.

Реклама:

Головне сьогодні