Попри кризу, в Україні немає росту психічних захворювань - МОЗ

— 26 січня 2009, 13:10

Про це йдеться в заяві головного позаштатного психіатра МОЗ України Ірини Пінчук, повідомляє прес-служба міністерства.

Експерт переконує, що публікації на тему негативного впливу кризової економічної ситуації на психічний стан українських громадян в українські пресі часто базуються на твердженнях "різноманітних псевдофахівців, цілителів, астрологів, віщунів, психоаналітиків й інших людей, які не мають спеціальної підготовки, думки яких частіше є спекулятивними і переважно непрофесійними".

Психічні захворювання в переважній більшості випадків є біологічно детермінованими і не можуть бути спровоковані економічними, політичними, кліматичними й іншими, зовнішніми стосовно людини, факторами, йдеться у заяві Ірини Пінчук.

[L] тривога, страх, які пов'язані із соціальними причинами, стихійними лихами, війнами тощо, є нормальною реакцією людини на загрозливу або неблагополучну ситуацію.

Псевдофахівці у більшості випадків свідомо розпалюють серед населення почуття тривоги, страху, сповіщаючи йому міфічні історії про зростання числа тяжких психічних розладів.

"Переслідуючи цілком конкретні меркантильні цілі, вони заманюють у свої приватні кабінети потенційних клієнтів, які і так вже потерпіли фінансово від економічної кризи", - зазначає прес-служба МОЗ.
Реклама:

Головне сьогодні