Відлуння Великого вибуху почули дослідники НАСА у космосі

— 27 січня 2009, 13:41

"Джерело його невідоме, припущення ведуть до самого початку створення Всесвіту, до зірок, яких ніхто ніколи не бачив і вже не побачить", - йдеться у повідомленні на сайті Роскосмосу з посиланням на University of California - Santa Barbara News Release.

Наповнений гелієм зонд, що за формою нагадує скоріше цебро, ніж кулю, було запущено у липні 2006 року на висоту близько 35 км, де атмосфера стає тоншою, переходячи в безповітряний простір.

Радіоперешкоди, які вловив ARCADE позаминулим літом протягом свого 4-годинного польоту, виявилися в шість разів сильніші, ніж очікувалося.

Незвичайний сигнал проявив себе як незрозумілий надлишок певних частот на звичайному мікрохвильовому тлі, що пронизує весь космос, і вважається луною Великого вибуху.

"Що б не давало загадковий сигнал, воно не створює інфрачервоного випромінювання", - відзначають автори дослідження. Але чим би все-таки могло бути джерело такого сигналу?

Сучасна астрономія розподіляє зірки на два класи: популяція 1 - це зірки, подібні до Сонця і досить просунуті у своїй хімічній еволюції, і популяція 2, що представляють маленькі, червонуваті і старі зірки, що майже не містять важких елементів.

Але є гіпотеза про існування так званого загубленого покоління зірок - їхньої третьої популяції, вони утворилися з чистого водню і гелію, елементів, що першими виникли у Великому вибуху.

Відповідно до робочої гіпотези, якщо ці зірки трансформувалися в чорні дірки, то саме вони і можуть бути джерелом надлишкового радіошуму без всякого інфрачервоного теплового випромінювання.

Реклама:

Головне сьогодні