Святослав Вакарчук - майбутня зiрка кiноiндустрiї?

27 сiчня вiдбулася презентацiя відеоклiпу на пiсню гурту "Океан Ельзи" під назвою "Ночі і дні", що стала саундтреком до "Райських птахів" Балаяна.

"Перед нами не стояла цiль передати iнформативнiсть фiльму - розповiдає автор клiпу, режисер Iгор Стєколенко. - Але ми намагались зробити його максимально емоцiйним, за 4 хвилини зануривши глядача у відповідну атмосферу". Саме тому, разом з нарізкою із фiльму, у кліпі були використані кадри хронiки 80-х рокiв, що створювало цілісну картину періода "перебудови".

На питання, чому саме пісню "Океана Ельзи" було взято для саундтреку, Роман Балаян відповів просто: насправді, він збирався запросити Святослава як актора. Якби гурт "Океан Ельзи" не мав у той час гастрольного туру, то замість Андрія Кузічева (володаря призу за кращу чоловічу роль, присудженому йому за даний фільм на фестивалі "Московська прем'єра") роль молодого письменника виконував би Слава Вакарчук.

"Якби фільм був зі Святославом, він був би кращим, - лестить співакові Балаян. - Я не хочу сказати, що він кращий актор, ніж Кузічев, просто, фільм був би інакшим".

Своє рішення запросити на головну роль непрофесійного актора Балаян мотивував тим, що вважає Вакарчука, перш за все, особистістю. До того ж, режисер помітив паралель між героєм свого фільму і Вакарчуком, та і сам Святослав визнає, що головний персонаж неабияк йому імпонує.

"Я вмію грати лише одну роль - себе, і маю нуль годин акторської практики" - чесно зізнається Вакарчук. Проте, зовсім не це стало на заваді не складеній кар'єрі актора.

"Якби не було гастрольного туру, то не було б причини відмовлятися", - стверджує сам Святослав.

Тут і далі - фотокадри з фільму "Райські птахи"
Пісню "Ночі і дні" Балаян почув випадково і вирішив, що оскільки Вакарчук не грає у фільмі, то хоча б у кадрі повинен звучати його голос.

"Пісня відповідає духу фільму" - стверджує співак, проте він не приховує, що хотів написати іншу композицію, спеціально для "Райських птахів".

Для Вакарчука це не перший досвід співпраці з режисерами. Пісні "Океана Ельзи" лунали у фільмах Балабанова ("Брат ІІ", "Війна") та Донченка ("Украдене щастя").

"Одна з моїх мрій, - ділиться потаємним зірка шоу-бізнесу. - Це написати музику до повнометражного фільму, втілити у життя свої емоції".

Найбажанішим проектом для Вакарчука є екранізація книги Маріі Матіос "Солодка Даруся".

Можливо, Балаян і справді візьметься за виховання нового українського режиссера, і тоді Вакарчук матиме змогу не лише писати гуцульські наспіви для фільму, а і створити омріяну стрічку власноруч.
Реклама:

Головне сьогодні