Тест

До кінця року електронні квитки запрацюють на повну

Заступник міністра транспорту і зв'язку Ігор Урбанський розповів, що введення системи буде здійснюватись в чотири етапи.

Перший етап - це здійснення системи продажу квитків через підприємства "Укрпошти", наступний етап - здійснення системи продажу через інтернет.

Далі Мінтранс передбачає введення системи електронного квитка в експериментальну експлуатацію, після чого ведення системи електронного квитка в налагоджену експлуатацію.

"Протягом наступних років ми будемо проводити модернізацію та вдосконалення системи відповідно до вимог часу", - запевнив Урбанський.

Суттєвими вигодами системи електронного квитка є можливість придбання квитка із будь-якої точки світу через інтернет, обрати оптимальний маршрут, змога залишити заявку на місце - у разі відсутності квитків, а також можливість замовити додаткові послуги та отримати знижку.

Для Мінтрансу введення системи електронного квитка дозволить не лише отримувати розгорнуту аналітичну інформацію по всіх видах транспорту, а й вдосконалити управління транспортними потоками та оптимізувати фінансові розрахунки.

"У результаті введення системи електронного квитка ми прогнозуємо збільшення прибутку від продажі квитків у 2,5-2,8 рази", - зазначив Урбанський.

Також система має економічні переваги, зокрема, зниження собівартості реалізації квитків та можливість зекономити на безготівковій оплаті.