10 найдивовижніших знахідок у шлунках акул

— 8 січня 2009, 12:39

1. У 1821 році газета повідомила про моряка, який безуспішно намагався ловити рибу на металеві долари замість наживки.

"Через чотири дні на відстані 300 миль його товариші спіймали акулу і дельфіна, в шлунках яких виявилися три гачки з доларами", - повідомляє видання.

2. Одна вівця, голова та ноги ягняти, краб "кінська нога" і якась загадкова "морська сова" - ось опис вмісту шлунку акули, яку виловили у 1823 році.

3. У тому ж році в шлунку акули знайшли шестифунтове гарматне ядро. Як припустив автор, ядро прикріпили до небіжчика, щоб поховати у морі, а акула з'їла мерця разом з вантажем.

4. Зв'язка документів з американського бригу "Ненсі", який видавав себе за нейтральне судно, - ось що знайшли британські моряки всередині акули за часів американської революції, повідомляє видання.

Цікаво, що акулу розітнули за наказом капітана, щоб заново використовувати наживку - шматок свинини.

5. "У чудовиська було сім рядів зубів, причому три ряди майже занурилися у верхні ясна ... У його череві знайшли напівзгнилий труп чоловіка - добре вдягнений, середнього зросту: біла сорочка з перламутровими гудзиках, шовкова нижня сорочка, шкарпетки бавовняні, туфлі майже нові" , - сказано в репортажі з Нового Орлеана від 1856 року.

6. Під час шторму з палуби пароплава "Ютландії" змило гусака, який належав другому машиністу Тейту, оповідає газета. Оскільки до лапи гусака була прикріплена бирка з ім'ям і адресою власника, рибалки, що знайшли птаха в шлунку акули, повернули його Тейту, а той засмажив гусака та з'їв.

7. У Брісбейні в животі гігантської акули знайшли багато усяких різних штук, включаючи овечу шкуру і надзвичайно великого краба.

8. "У шлунку знаходилася пара людських кінцівок, взутих у черевики", - про акулу, яку виловили у Фіумі.

9. У 1922 році з акули було вилучено живу черепаху. Її передали до Нью-Йоркського Акваріуму і нарекли Іоною.

10. Коли в Сіднейський акваріум доставили живу акулу, вона виплюнула з рота людську руку з татуюванням.

"За татуюванням і відбитками пальців виявили, що це рука Джеймса Сміта, якого, за версією поліції, було вбито і кинуто в море", повідомляє видання.

За матеріалами InoPressa

Реклама:

Головне сьогодні