"Google Earth" дістався океанського дна

— 3 лютого 2009, 11:08

Створюючи нову версію "Google Earth" використовували данні, отримані від провідних спеціалістів в області океанології, пише "BBC".

Презентацію оновленої програми у Сан-Франциско проводив колишній віце-президент США Альберт Гор.

"Ви маєте змогу не лише збільшити будь-яку частину нашої планети, поверхню якої ви хотіли вивчити детально, а й можете поринути у глибини світового океану, який охоплює майже три чверті планети, і відкривати нові чудеса, які не були доступні в попередніх версіях ", - сказав Гор.

Альберт Гор на презентації "Google Earth". Фото "The Associated Press"

До речі, вода займає близько 70% всієї поверхні Землі, у морях та океанах зосереджено близько 80% всього живого на планеті. Однак, на даний момент вивчено всього 5% водних ресурсів.

Тепер же "Google Ocean" дає можливість побачити не лише такі маловідомі об'єкти як підводні вулкани та затонулі кораблі, а й відеозаписи найкращих місць для занурення під воду та серфінгу.

Нові функції були розроблені в результаті тісної співпраці з океанографом Сільвією Ерл та консультативною радою з 25-ти вчених і захисників океану.

"Я не уявляю собі більш ефективного способу, щоб зацікавити інформацією та виглядом синього серця нашої планети, ніж новий "Ocean" в "Google Earth", - заявила Сільвія Ерл.

Окрім нової можливості дослідити глибини океану компанія "Google Inc" також випустила оновлені карту поверхні Землі та Марса.

Корсика, Франція з Google. Фото "The Telegraph"
Реклама:

Головне сьогодні