11,5 тисяч батьків забули вчасно зареєструвати новонароджених

— 5 лютого 2009, 15:19

Постійними та багаторічними лідерами з невчасної реєстрації новонароджених є батьки, що мешкають у Києві та Одеській області, до яких 2008 року приєдналися також батьки, що мешкають у Дніпропетровській області.

У цих трьох регіонах випадків несвоєчасної реєстрації народження дитини було зафіксовано у 5 разів більше, ніж у середньому по Україні, зауважив міністр юстиції Микола Оніщук.

Наприклад, якщо в Львівській області, де торік народилося понад 29 тисяч немовлят, було порушено термін реєстрації у 407 випадках, то в Одеській області, де народилося понад 28 тисяч дітей, було невчасно зареєстровано 1200 новонароджених, тобто, майже втричі більше.

Загалом, на Київ, Дніпропетровську та Одеську області у 2008 році припадає 38,5% протоколів про порушення місячного терміну реєстрації новонароджених.

Ще 17,3% протоколів було складено у Донецькій, Київській та Харківській областях.

ВІДЕО ДНЯ

Найменше порушень щодо термінів реєстрації новонароджених було зафіксовано у Волинській, Рівненській та Хмельницькій областях - відповідно 0,6%, 0,5% та 0,5% від загальної кількості складених по Україні протоколів.

Міністр юстиції нагадав, що місячний термін для реєстрації новонародженої дитини був введений 1 січня 2004 року Сімейним кодексом України.

Кодексом передбачено відповідальність батьків у вигляді сплати штрафу, якщо дитину без поважних причин не було зареєстровано у встановлений термін.

Протягом 2008 року в Україні народилося 513 997 тисяч дітей. Термін реєстрації новонароджених становить 1 місяць з дня народження.

Реклама:

Головне сьогодні