Наймолодшим транссексуалом у світі став німець. Фото

— 5 лютого 2009, 13:03

Психологи переконали батьків Кім зробити йому процедуру зміни статі, після того, як виявили у підлітка гендерний розлад, пише The Daily Telegraph.

Процедуру проводили у таємниці і коштом німецької медицини. Перед тим психологи підтвердили той факт, що Кім, яка при народженні отримала ім'я Тім, "безсумнівно, дівчинка в тілі хлопчика".

До речі, вже у віці 12-ти років лікарі прописали німецькому підлітку спеціальну гормональну терапію, яка сприяла його "перетворенню" на дівчинку.

"Дуже мало молодих психологів у яких є досвід роботи з транссексуалами. Тому родини, у яких є така проблема, змушені кочувати від одного психіатра до іншого", - каже доктор Бернд Мейенбург, яка очолює Спеціальну амбулаторну психіатричну клініку для дітей та підлітків з порушенням ідентифікації Університету Франкфурта.

За словами лікарки, вона до останнього часу була проти такого роду операції серед підлітків.

ВІДЕО ДНЯ

"...Але після того, як ощасливила одного з моїх пацієнтів, і як змінюється після цього людина і її настрій, я зрозуміла, що в деяких випадках це рішення є правильним", - говорить Мейнбург.

Кім Петрас. Фото telegraph.co.uk
Кім почав називати себе дівчинкою, коли йому було лише 2 роки. А тепер, коли йому, чи точніше їй, вже 16, Кім зізнається: "Я вважаю, що якщо я відчуваю себе жінкою сьогодні, - а це правда, я завжди думала, що жінка, - то я просто опинилася не в тому тілі".

"У мене була проблема, тому що я не могла носити вузькі речі, але тепер я можу носити те, що я хочу", - розповідає Кім.

"Тепер я можу ходити у вузькому одязі, як я хочу. Я носила міні-спідниці, так, але тепер навіть супервузькі можуть бути частиною мого гардеробу", - говорить вона.

Нині ж підліток з нетерпінням чекає літа, щоб носити спідниці та купальник

"Я можу насолоджуватися плаванням у бікіні, перевдягатися у роздягальні без проблем, все змінилося з цією операцією. Я просто не можу дочекатися, щоб взяти мій улюблений купальник і піти плавати, чого я не робила раніше ", - додає щасливий підліток.

Навіть батьки Кім впевнені, що вірно вчинили, що змінили стать своїй дитині.

[L]"Гадаю, я довше приймав цю ідею, ніж моя дружина, але Кім дуже переконлива дівчинка, вона знає, чого хоче і як цього досягти. Я дуже пишаюся тим, чого вона досягла, тим, що має. При тому, що реалізувати мрії їй було важко і боляче", - сказав батько підлітка.

До речі, Кім співає та готується до випуску першого альбому. А минулого року вона стала моделлю загальнонаціональної німецької мережі салонів-перукарень.

"Кім прекрасно вписується у потрібний нам образ. Вона дуже гарна і має безліч стилів та індивідуальність, що дуже важливо", - сказав директор перукарських мереж Джузеппе Піно Галанті.

Реклама:

Головне сьогодні