За безкоштовне завантаження музики МВС закрило майже півсотні сайтів

— 10 лютого 2009, 11:05

Причиною цього стало ігнорування прав власників музичних творів, повідомляє прес-служба МВС.

Таке надання можливості користувачам порталів безкоштовно або на платній основі завантажити музичні та аудіовізуальні твори набуває поширення в Україні, йдеться у повідомленні МВС. Однак дана діяльність відбувається з порушенням вимогам Закону України "Про авторське право та суміжні права".

З метою припинення фактів незаконного розповсюдження музичних творів у "всесвітній павутині" Міністерство внутрішніх справ організувало проведення постійного моніторингу інтернет-мережі та локальних мереж з метою встановлення інтернет-сайтів, що пропонують завантаження музичних та аудіовізуальних творів.

Наразі підрозділами Державної служби боротьби з економічною злочинністю проводяться заходи щодо документування протиправної діяльності 29 інтернет-сайтів.

Крім того, у результаті вжитих протягом жовтня 2008-січня 2009 років заходів підрозділами Державної служби боротьби з економічною злочинністю проведено перевірку 458 суб'єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність з використанням творів, виконань та фонограм без виплати належної винагороди (роялті) за комерційне використання. З них - 197 кафе, барів, ресторанів, 119 нічних клубів, салонів гральних автоматів, 32 концертних майданчика та дискотек.

ВІДЕО ДНЯ

[L]Стосовно правопорушників складено 286 адміністративних протоколів за ст.. 51-2 (Порушення прав на об'єкт права інтелектуальної власності) Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушено ряд кримінальних справ.

Вилучено 57 музичних автоматів та іншого обладнання для публічного використання творів та фонограм на загальну суму 1,2 мільйона гривень.

Так, у Рівненській області виявлено факт ретрансляції телевізійних каналів без укладання договорів з організаціями колективного управління майновими правами авторів, унаслідок чого не здійснювалася виплата роялті. Порушено кримінальну справу за статтею 176 (Порушення авторського права та суміжних прав) КК України.

Реклама:

Головне сьогодні