Перші фото вісьмох близнюків

— 10 лютого 2009, 12:18

Цей випадок викликав неоднозначну реакцію. Багато хто зі спеціалістів з боротьби з безпліддям критикували рішення 33-річної Наді Сулеман вдатися до запліднення у пробірці, пише BBC.

Вони висловлювали побоювання щодо великої кількості імплантованих Сулеман ембріонів і сумнівалися в тому, що в цьому випадку було дотримано всі медичні норми.

Багатодітна мати заявила в ефірі програми "Today" телеканала BBC, що завжди мріяла про "величезну родину".

Вона вважає, що її критикують лише тому, що вона - мати-одиначка.

"Я годуватиму їх, я буду старатися з усієї сили", - сказала вона.

Нагадаємо, у Сулеман вже є шестеро дітей у віці від двох до семи років. За її словами, всі 14 дітей були зачаті з використанням сперми, яку пожертвував приятель.

Загроза для здоров

Вісім близнюків народилися на дев'ять тижнів раніше строку за допомогою кесаревого розтину у лікарні поблизу Лос-Анджелеса 26-го січня. Нині всі новонароджені почуваються добре.

Представники пологового будинку розповіли, що їхній медичний центр питанням зачаттям близнюків не займався.

Організація за контролем над діяльністю медичних закладів у Каліфорнії почала розслідування з метою встановити, чи були у даному випадку допущені "порушення встановлених правил".

Відповідно рекомендація Американської спілки репродуктивної медицини (ASRM), жінкам у віці Наді Сулеман слід імплантувати не більше двох ембріонів, зачатих екстракорпоральним методом.

Експерти з боротьби з безпліддям вказують на відсутність достатньої регуляції у цій сфері. Вони закликали медичні заклади ввести більш суворі правила для лікарів та клінік.

[L]При багатоплідній вагітності збільшується ризик передчасних пологів, і, окрім цього, є загроза для здоров'я матері та дітей.

Бабуся вісьмох близнюків також критикувала рішення дочки. Вона заявила на сайті RadarOnline.com, що родині було важко впоратися з усіма шістьма дітьми ще до появи вісьмох близнюків.

"У неї вже є шестеро чудових діточок, навіщо вона зробила це?", - дивується бабуся.

"Я ледь можу впоратися з шістьома дітьми. Нам довелося встановити двоярусні ліжка, годувати їх всі по черзі, а дитячі речі розкидані по всьому будинку", - жаліється вона.

Агент Наді Майк Фертні відмовився коментувати зауваження ї матері.

"Мати й дочка між собою вирішать ці особисті питання", - сказав представник багатодітної матусі в інтерв'ю Associated Press.

"Під мікроскопом"

В інтерв'ю телеканалу NBS Надя Сулеман заявила, що критика на її адресі викликана тим, що вона мати-одиначка.

"Багато пар вдаються до цього виду лікування. В основному це сімейні пари. І це не викликає ніяких запитань, у випадку родин це вважається більш прийнятним у суспільстві", - сказала вона.

"Що стосується мене, то здається, ніби мене розглядають під мікроскопом через те, що я обрала такий незвичний шляху житті. Я це зробила не навмисне, просто так сталося...", - пояснила багатодітна мати.

"Просто, коли я була маленькою, мені хотілося мати близьку людину, якої мені, як я вважаю, завжди не вистачало", - додала вона.

Надя Сулеман розповіла, що сім років намагалася завагітніти, але безрезультатно. Тільки після цього вона вирішила спробувати метод експракорпорального зачаття.

Всі фотографії Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні