ТОП-10 міст світу з найдорожчим ринком житла

Вже другий рік поспіль список міст з найдорожчим у світі ринком нерухомості займає саме Монте-Карло. Тут середня ціна середнього квадратного футу житла становить $4 420 (1 квадратний фут дорівнює 0,0929 квадратних метрів).

"Монте Карло - це місто багатих людей, невеликих і сконцентрованих будівель. Головна причина таких високих цін на нерухомість є брак місця та податковий рай", - каже видавець Globalpropertyguide.com, яке опублікувало результати свого річного дослідження ринку нерухомості світу.

На другому місці у цьому рейтингу посідає Москва. Тут житло у коштує значно менше у порівнянні з Монте-Карло - $1 937 за квадратний фут. Минулого року другу сходинку у рейтингу займав Нью-Йорк, який тепер лише шостий.

Скачок Москви у трійку міст з найдорожчим ринком нерухомості спричинений економічним ростом, який частково став результатом високих цін на нафту та зростанню цін на житло в перші три квартали 2008 року, зазначає Forbes, який і опублікував рейтинг.

У столиці Великобританії середня вартість квадратного футу житла трішки менша, ніж у Москві - $1 928. Але ця різниця у 9 доларів посунула Лондон на третє місце.

Американський Нью-Йорк цього року пропустив попереду себе у рейтингу два азіатські міста: Токіо та Гонконг. У цих містах середня вартість квадратного футу житла становить

$1 672 та $1 498 відповідно. Міста посіли четверту (Токіо) та п'яту (Гонконг) сходинку.

Вартість квадратного футу у Нью-Йорку на 114 доларів менша, ніж у Гонконгу і становить 1 384 доларів. Тож "Велике яблуко" у рейтингу міст світу з найдорожчим ринком нерухомості лише шосте.

На сьомому місці опинилась столиця Франції. Середня вартість квадратного футу житла тут становить $1 126.

Далі міста з найдорожчим ринком нерухомості розташувались так:

8 місце Сінгапур - $ 901, 2

9 місце Рим, Італія - $851, 5

10 місце Мумбаї, Індія - $851, 3

За матеріалами Forbes, усі фото взято з сайту Forbes

Читайте також на порталі TabloID Суркіс і Жванія у Монте-Карло. Розширений фоторепортаж

Реклама:

Головне сьогодні