Чиновник-гомосексуаліст вимагає від міста "шлюбну надбавку"

— 10 лютого 2009, 16:55

В адміністративному суді південнонімецького міста Карслруе почали розгляд скарги чиновника з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, повідомляє "Німецька хвиля".

Гомосексуаліст вважає, що його дискримінують. Місто Гейдельберг відмовляється платити йому так звану "шлюбну надбавку" до зарплати, яку зазвичай отримують одружені держслужбовці.

Чоловік від 2001 року живе зі своїм партнером у так званому "зареєстрованому союзі", що має схожий правовий статус, як і звичайний шлюб між чоловіком та жінкою.

Конституційний суд Німеччини раніше постановив, що сексуальні меншини не мають права на "шлюбну надбавку". Закон про держслужбовців у федеральній землі Баден-Вюртемберг теж не передбачає рівноправного ставлення до гетеро та гомосексуальних шлюбів.

[L]Натомість позивач посилається на позитивне рішення Європейської судової палати в Люксембурзі.

Оглядачі припускають, що судді адміністративного суду в Карлсруе відхилять скаргу, як це вже зробили раніше їхні колеги з Ганновера.

В обґрунтуванні вони зауважили, що так звані "зареєстровані союзи" мають рівні права з класичними парами майже в усіх галузях, окрім державної служби та оподаткування.

А от в Конституційному суді ФРН вважають, що записаний в Основному законі захист родини дає право надавати їй привілеї в порівнянні з іншими формами.

За статистикою 2007 року в Німеччині мешкають близько 70 тисяч одностатевих пар. Кожна четверта така пара зареєструвала свій союз та користується майже всіма пільгами звичайних шлюбів.

Реклама:

Головне сьогодні