Менше їсте м’яса – боретесь з глобальним потеплінням, переконують вчені
— 11 лютого 2009, 14:07
Про це повідомляє New Scientist, з посиланням на дані дослідження Нідерландських вчених з Netherlands Environmental Assessment Agency.
Дослідники вважають, що при скороченні світового споживання продуктів тваринництва до 70 грам яловичини і 325 грам курятини і яєць на тиждень "вивільниться близько 15 мільйонів квадратних кілометрів сільськогосподарських угідь".
Зменшення споживання м'ясопродуктів дозволить звільнити території, зайняті тваринницькими фермами, і засадити їх зеленими насадженнями, що поглинають вуглець.
Найбільш небезпечною для навколишнього середовища є яловичина, пише New Scientist.
По-перше, корови, переробляючи їжу, випускають метан, який сприяє виникненню парникового ефекту.
Крім того, споживання коровами корму вимагають добрив, на виробництво яких іде велика кількість енергоресурсів.