Комп’ютерні ігри корисні для мозку дітей

— 13 лютого 2009, 12:22

"Відеоігри можуть стимулювати вивчення фактів та здобуття навик, таких як стратегічне мислення, співпраця з іншими людьми та інноваційне мислення, які є важливими в інформаційному суспільстві", йдеться у звіті Європарламенту, повідомляє The Guardian

"Відеоігри в переважній своїй більшості не є небезпечними. Ми чули докази експертів з питань комп'ютерних ігор та психологів з Франції, США, Німеччини та Нідерландів і вони повідомили нам, що відеоігри мають позитивний вплив на неповнолітніх", - розповів виданню депутат Тоіні Мендерс, який готував звіт.

У звіті наголошується, що європейським школам варто використовувати їх в навчальних цілях. Також Європарламент радить детально розповісти самим учням та їхнім батькам про користь і шкоду відеоігор.

Представники Європейського парламенту визнають, що "в деяких випадках жорстокі ігри можуть провокувати агресивну поведінку".

Проте наразі ніхто не зміг довести, що подібні проекти гарантовано чинять негативний вплив на геймерів. Тому чиновники не вбачають підстав для того, щоб забороняти їх продаж на законодавчому рівні.

Реклама:

Головне сьогодні