Вчені знайшли "доісторичну віагру", вона може стати ліками від старіння

— 13 лютого 2009, 14:02

Дослідники вже прозвали знайдену бактерію "доісторичною віагрою" та розмножили, щоб провести експерименти на мишах та комахах, пише The Daily Mail.

"Ми зробили ряд тестів, і результати доводять, що прості організми, такі як фруктові мухи і миші живуть довше, після щеплення з екстрактом стародавніх бактерій", - розповів професор тюменського університету Анатолій Брюшков.

Результати досліджень приголомшливі - у тварин похилого віку спостерігався зріст фізичної, розумової та сексуальної активності, а деякі самки давали нащадків у віці, який дорівнює 70 людським рокам.

За попередніми оцінками, вік організмів, які дивом збереглися у пласті вічної мерзлоти, складає 3-5 мільйонів років.

"Ми декодували частини ДНК, і попередні результати підтверджують, що ці бактерії до цього моменту не були відомі світові", - додає вчений.

[L]

"Це справді унікальна знахідка, абсолютно екстраординарна, адже ще ніколи раніше вченим не вдавалося довести феноменально довге життя бактерій", - пояснює важливість та унікальність знайдених ДНК.

Бактерію знайшли серед залишків мамонтів. Однак на думку вчених, знайдені бактерії не є частиною доісторичних тварин.

"Ми не можемо обіцяти лосьйон від безсмертя, але якщо ми з'ясуємо, чому ця бактерія живе так довго, це може мати вплив на створення ліків від старіння", - пояснює професор Брюшков.

"Навіть якщо б ми зуміли продовжити життя на десять років, було б фантастично", - додав вчений.

За словами науковця, деякі російські олігархи вже прагнуть вкласти кошти в розробку можливих ліків від старіння.

Реклама:

Головне сьогодні