BMW та Mercedes співпрацюватимуть через кризу

— 17 лютого 2009, 13:02

Розмови про співпрацю німецькі автомобільні концерни Daimler та BMW ведуть вже давно, але лише зараз варто очікувати конкретних результатів.

Про це, зокрема, заявив німецькому виданню Süddeutsche Zeitung один із задіяних у переговорах менеджерів, повідомляє "Німецька хвиля".

Щоправда, йдеться не про велике вирішення проблеми, а про багато дрібних домовленостей. Приміром, співпраця Daimler, який виробляє "мерседеси" та BMW можлива у питаннях закупки та виготовлення запчастин та електронного обладнання, зокрема, кондиціонерів, гальм чи пасів безпеки.

Категорично проти такої співпраці донедавна виступали інженери та техніки обох конкуруючих компаній. Вони побоювалися, що, поділившись своїми технологіями з конкурентами, обидві марки втратять свою винятковість.

Такі аргументи свого часу завадили Daimler та BMW створити спільну платформу для виробництва привідного механізму, включно з мотором та коробкою передач, з метою скорочення видатків.

Хоча обидва німецькі концерни вже мають деякі спільні проекти, наприклад розробку технологій для гібридних авто, Daimler особливо зацікавлений у посиленні співпраці. У вівторок керівництво Daimler на чолі з головою підприємства Дітером Цетше представить виробничий звіт за минулий рік, який, як прогнозують аналітики, містить радше невтішні цифри.

На думку автоекспертів, ймовірна посилена співпраця обох автовиробників мала б сенс, адже ці підприємства застосовують схожі мотори і працюють на одну й ту ж цільову групу.
Реклама:

Головне сьогодні