Україна опинилась на 68-ому місці серед країн, де жити найкраще

— 18 лютого 2009, 14:49

За даними цього дослідження, найкраще жити в Австралії, повідомляє Washington Profile.

Укладачі рейтингу виходили з того, що для добробуту жителі тієї або іншої країни повинні мати можливість вільного вибору; уряд має бути ефективним, невеликим і чесним; для "бідних" країн головною метою повинне бути підвищення добробуту, а для "багатих" - поліпшення якості життя населення; клімат і стан навколишнього середовища впливають на рівень щастя; основа росту економіки - вільне підприємництво та ін.

У цілому, більше ста держав світу оцінювалися на основі декількох критеріїв, розбитих на дві групи - "економічну конкурентноздатність" (наприклад, оцінювалася якість освіти, рівень залежності від експорту, рівень інвестицій тощо)  і "порівняльна зручність для життя" (релігійна свобода, наявність інфраструктури для відпочинку, рівень безробіття тощо).

За даними рейтингу, у першу десятку держав, де жити найкраще, увійшли: Австралія, Австрія, Фінляндія, Німеччина, Сінгапур, США, Швейцарія, Гонконг (формально -особливий адміністративний район Китаю), Данія та Нова Зеландія. На останньому, 104-му місці, виявився Ємен.

Серед пострадянських держав, життя найбільш приємне в жителів Естонії, що зайняла 36-е місце, розділивши його з Уругваєм.

Латвія (і Угорщина) на 41-му місці, Казахстан - на 56-му, Росія - на 57-му, Україна - на 68-му (разом з Македонією), Білорусія - на 78-му, Узбекистан - на 80-му (разом з В'єтнамом), Молдова - на 83-му (разом з Гондурасом).

Для порівняння, Франція і Великобританія - на 14-му місці, Ізраїль - на 20-му, Італія - на 25-му, Кувейт - на 30-му, Таїланд - на 35-му, Бразилія - на 43-му, Саудівська Аравія - на 45-му, Китай - на 54-му, Венесуела - на 58-му, Туреччина - на 61-му, Індія - на 70-му.

Реклама:

Головне сьогодні