За столом Гітлер гриз нігті та пожирав тістечка

— 18 лютого 2009, 17:56

Документи містять психологічний портер диктатора, який був зроблений за даними з допитів одного з його найближчих помічників, який служив у ставці Гітлера в Східній Пруссії, пише The Times.

Офіцер описав, що Адольф Гітлер гриз нігті за столом, пожирав тістечка та часто задумувався над чимось так, що не зважав на розмови довкола нього. Він також згадав про приступи люті, через які високопоставлені офіцери жили в постійному страху.

Документи є частиною звіту розвідки, які були підготовлені незадовго до кінця війни. Вважається, що їх зберіг британський офіцер. Документи будуть продані на аукціоні наступного місяця.

Офіцер обідав з Гітлером як мінімум 30 разів, тож мав можливість добре розгледіти його щоденне життя. Він розповідав, що Гітлер їсть лише овочі та тушковані фрукти, фюрер забороняв паління цигарок у своїй присутності. Він запивав їжу одним-двома келихами пива.

"Щодо пива інформація досить несподівана - вважається, що з 1931 року Гітлер взагалі перестав вживати алкоголь", - прокоментував виданню інформацію історик Террі Чармен.

"Гітлер їсть швидко, механічно. Для нього їжа є просто необхідністю для підтримки життєдіяльності", - повідомляв офіцер. Розмови за обіднім столом розслабляли фюрера та стимулювали розумову діяльність.

Він говорив "спокійним баритоном, без тієї бурхливої, неприємної різкості його публічних промов".

"За столом та під час розмов він показує багато зразків своєї незграбної поведінки. Він кусає нігті на пальцях, рухає своїм вказівним пальцем вгору-вниз під носом, і його манери за столом майже шокуючі".

Попри те, що Гітлер відмовлявся від м'яса і пив трав'яні чаї замість кави, у звіті зазначено, що він з'їдав "величезну кількість тістечок".

Офіцер також повідомив, що Гітлер пояснював своїм компаньйонам, що ніколи не одружувався, бо не міг дозволити турботі про сім'ю заважати виконувати обов'язок перед німецькою нацією. У нього були жінки-співробітниці, включаючи "Місс Браун", але вважалось, що стосунки між ними були платонічні.

Офіцер також спростував чутки про нібито гомосексуалізм Гітлера.

Фото The Times

Реклама:

Головне сьогодні