Тест

Вакарчук покарає верхи вузів за невидані стипендії і "почистить" відмінників?

"Всі виплати здійснені, всі вищі навчальні заклади отримали кошти, стипендії студентам виплачені", - заявив він під час брифінгу у Кабінеті міністрів 19 лютого, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Вакарчук припустив можливість затримки виплат у вузах, які співпрацювали з банками "Надра" і "Київ", - однак, за його словами, "там також ситуація вирівнюється".

Міністр зазначив, що за результатами перевірки Міносвіти, вузи здійснюють виплату стипендій студентам відповідно до середнього балу "4,0".

[L]

Разом із тим, він наголосив, що за результатами перевірки керівники вузів, де зафіксовані факти порушень, пов'язаних із нецільовим використанням коштів для виплат стипендій чи завищенням середнього балу, за яким вони виплачуються, будуть нести персональну відповідальність.

Вакарчук також поінформував про здійснення профільним відомством аналізу стану виплат стипендій у вузах пофакультетно з метою встановлення об'єктивності оцінювання знань студентів.

"Ми просто хочемо проаналізувати стан виплати стипендій, порівняти гуманітарні факультети з природничими, технічними, щоб зробити висновки", - пояснив він.

"Наприклад, якщо є велика група чи потік, і всі мають відмінні оцінки, то цей предмет, або не є "насиченим", або потрібно шукати інші причини, бо закон великих чисел говорить: зі ста осіб не може бути сто відмінників", - додав Вакарчук.