У дружини Ющенка скаржаться, що Тарута не дав обіцяних мільйонів

— 19 лютого 2009, 17:16

Про це під час прес-конференції у четвер повідомив голова правління Фонду "Україна 3000" Олександр Максимчук.

"Є благодійники, які, можливо, пропіарились на проекті і не виконали своїх зобов'язань", - сказав Максимчук.

На уточнююче запитання "Української правди. Життя", хто саме не виконує свої зобов'язання, Максимчук повідомив, що Індустріальний Союз Донбасу не заключив з фондом угоду на виконання своїх зобов'язань. А сума, задекларована ІСД під час телемарафону, є найбільша.

"Зобов'язання були взяті 15 мільйонів доларів. Є підтвердження від них листом про взяті на себе зобов'язання, але, на жаль, в угоді це не відображено", - додав голова Наглядової Ради Фонду "Дитяча лікарня майбутнього" Андрій Мірошниченко.

Він повідомив, що за весь період реалізації проекту "Дитяча лікарня майбутнього" на рахунки благодійного фонду "Україна 3000" надійшло 116 769 515 гривень. З них від фізичних та юридичних осіб - 97 567 036 гривень. Водночас, задекларована була сума понад 262 мільйони гривень. Для будівництва необхідно було зібрати 600 мільйонів гривень.

Наразі всі кошти знаходяться на гривневому рахунку в АКБ "Трансбанку", але вони будуть частково переведені в інші банки.

"Зважаючи на сьогоднішню ситуацію, для того, щоб забезпечити гарантію всіх фінансів, ми домовились, що будемо відповідно до узгодженого графіку частково переводити кошти в інші банки, в першу чергу це державні банки", - сказав Андрій Мірошниченко.

Нагадаємо, головою опікунської ради благодійної програми "Дитяча лікарня майбутнього" є голова Наглядової ради МБФ "Україна 3000" Катерина Ющенко, власником Індустріального Союзу Донбасу - Сергій Тарута. У 2007 році був проведений телемарафон зі збором коштів для будівництва "Дитячої лікарні майбутнього".

19 лютого Київрада прийняла рішення про надання клінічній лікарні "Феофанія" Державного управління справами земельної ділянки для будівництва всеукраїнського центру охорони здоров'я матері й дитини на вул. Академіка Заболотного, 21.

Реклама:

Головне сьогодні