Пенсіонер добуває газ із гною.ВІДЕО

— 20 лютого 2009, 11:55

Вже понад десять років пенсіонер із села Ковалівка на Прикарпатті видобуває газ із гною, повідомляє ТСН.

За словами Миколи Джумачука, "сировини" яку він має, вистачило б на газ для опалення не тільки хати, а й усього присадибного господарства.

Корови Ласуня та Павунка, безіменне порося та з десяток таких самих курей - основні "постачальники" сировини для Миколиного "газового агрегата". Сюди ж "під'єднаний" і господарський туалет.

За словами винахідника, із тонни гною можна дістати до чотирьохсот кубометрів блакитного палива. Процес утворення газу із гною порівнює з тим, як роблять вино.

Нині на власному газі Джумачуки тільки їжу собі готують. Бо немає як підігрівати "сировину" до необхідних плюс тридцяти восьми - зламався вітряк, який давав дармову енергію.

Дружина Катерина над задумом чоловіка колись тільки сміялася, а тепер - не натішиться.

За плечима Миколи робота в шахті, на заводі та навіть головування в селі. Створити домашній генератор газу його надихнули журнали для садівників-городників. Але самі механізми, каже, наснилися.

Цей рік Микола Джумачук збирається присвятити вдосконаленню свого агрегата - відремонтувати зламаний бурею вітряк, поставити на сараї сонячні батареї, аби краще грівся гній і було більше газу.

Аби знову можна було опалювати навіть цілу свою хату.

Реклама:

Головне сьогодні