Київська область лідирує за кількістю самогубців

— 20 лютого 2009, 16:04

За інформацією міліції, в одній тільки Київській області щодня одна-дві людини накладають на себе руки, повідомляє ТСН.

Як відзначили у відділі зі зв'язків з громадськістю обласного главку МВС, з 150 тисяч українців, що покінчили життя самогубством за останнє десятиліття, 19,4% зробили це через страх перед покаранням, 18,1% - через домашні проблеми, 17,7% самовбивць є душевно хворими, а ще 8,2% - через грошові втрати.

У Київській області, як відзначили співробітники міліції, самогубства - "явище не рідкісне". Щороку добровільно з життя йде понад 400 людей - це приблизно 1-2 людини щодня.

У 2008 році покінчили життя самогубством 439 людей. А за січень місяць цього року вже зафіксовано 30 самогубств. Найчастіше, відзначила міліція, це люди середньої вікової категорії ( 40-60 років).

"Причини, які приводять людей до такого жахливого кроку, різноманітні. Зараз найбільш характерними є економічна нестабільність, важка ситуація з кредитами та нездатність виплачувати заборгованість перед банками. Коли люди набравши десятки тисяч боргу з різних причин втрачають роботу, стикаються віч-на-віч з бідністю, а далі втрачають віру в себе і рахують цю ситуацію безвихідної", - заявив ГУМВД України в Київській області.

Різні "життєві нелади", відзначили в міліції, також для деяких людей стають фатальними - невдала любов, безробіття та бідність, смерть ближнього, пияцтво або наркоманія, розкаяння після злочину і тому подібне.

Реклама:

Головне сьогодні