Мексиканська мафія "прибрала" шефа поліції з посади

— 24 лютого 2009, 10:52

У середу наркоманія висунула шефу міської поліції ультиматум: кожні два дні до тих пір, поки Роберт Ордуна не залишить свою посаду, у Сьюдад-Хуаресе будуть вбивати не менше одного поліцейського. Ці погрози були надруковані на оголошеннях та розклеєні по місту, пише BBC.

А вже у п'ятницю були знайдені мертвими поліцейський та охоронець в'язниці. На тілі вбитих були залишені записки про те, що їх застрелили через виконання ультиматуму.

За декілька годин після цього Роберт Ордуна написав заяву про звільнення.

"Ми не можемо дозволити, щоб люди, які захищають наших громадян, продовжували помирати. Тому я подаю заяву про звільнення", - заявив начальник поліції.

У місті Сьюдад-Хуаресе, яке розташоване на кордоні з США і є важливим перевалочним пунктом для контрабанди кокаїну та інших наркотиків, вбивства трапляються часто.

Ордуна, колишній військовий, очолив міську поліцію лише у травні минулого року.

Його попередник на цій посаді змушений був тікати за кордон у Техас після того, як наркокартелі почали погрожувати йому вбивством.

Мер Сьюдад-Хуареса Хосе Рейс раніше заявляв, що міська влада не відступить перед загрозами криміналу.

Нового начальника поліції влада обіцяє знайти протягом декількох тижнів.

[L]Те, що трапилось з Робертом Ордуном, у черговий раз доводить, наскільки сильним є вплив наркоманії у північних регіонах Мексики.

Президент Філіпе Кальдерон обіцяв посилити боротьбу з наркокателями, і з 2006-го року до цього була підключена армія: близько 40 тисяч військовослужбовців по всій країні.

На півночі Мексики ці заходи викликали протести, організовані, судячи з усього, мафією.

Кампанія проти наркокартелі дозволила вилучити рекордну кількість наркотиків, але при цьому значно побільшало насильства: кримінальні угруповання ведуть боротьбу з мексиканськими федеральними силами і між собою.

За минулий рік у Мексиці було скоєно 6 тисяч вбивств, пов'язаних з контрабандою наркотиків, при цьому майже третина з них - у Сьюдад-Хуаресе.

Реклама:

Головне сьогодні