Європа обрала собі дві "зелені столиці"

— 24 лютого 2009, 15:03

Комісія ЄС визнала Стокгольм і Гамбург "зеленими столицями" Європи в рамках оголошеної ініціативи по захисту навколишнього середовища, повідомляє DW-WORLD.

Міста були відзначені за зусилля по боротьбі за чисте навколишнє середовище. Стокгольм буде носити звання "зеленої столиці" до 2010 року, а Гамбург - до 2011 року.

"Чотири п'ятих європейців живе в містах і саме тут найбільш очевидними є ті проблеми з навколишнім середовищем, які постають перед нашим суспільством", - зазначив комісар з питань навколишнього середовища ЄС Ставрос Дімас (Stavros Dimas).

За його словами, Гамбург і Стокгольм можуть слугувати прикладом усій Європі у тому, як боротись з забрудненням повітря, заторами на дорогах, неефективним використанням води.

Німецький Гамбург став "зеленою столицею"

Крім Стокгольма і Гамбургу на одержання звання "зеленої столиці" Європи претендували 35 міст.

У шортлісті кандидатів на звання було ще шестеро міст: Амстердам, Брістоль, Копенгаген, Осло, Фрайбург і Мюнстер.

Як підкреслив Дімас, з 1990 року Гамбург скоротив рівень викидів парникових газів на 15 відсотків.

У планах міста знизити цей показник ще на 40 % до 2020 року, і на 80 % - до 2050 року.

Крім того, експерти відзначили високий рівень розвитку системи суспільного транспорту німецького міста. Для того, щоб проїхатись у суспільному транспорту, німцям треба пройти не більше 300 метрів.

Що стосується Стокгольма, то комісія оцінила той факт, що 95 % жителів столиці живуть поруч з так називаними "зеленими зонами".

Крім того, були відзначені система суспільного транспорту Стокгольма, високі темпи переробки відходів і зниження кількості вуглекислого газу, що викидається в атмосферу
Реклама:

Головне сьогодні