Продають цінну колекцію Ів Сен-Лорана

— 24 лютого 2009, 18:06

Очікується, що в результаті аукціону Christie's, який триватиме три дні, буде зібрано загалом 300 мільйонів євро, пише BBC.

На продаж виставлено 733 лота - від картин Пабло Пікассо до скульптур Стародавнього Єгипту. А у понеділок вже пішла з молотка картина Анрі Матісса, за яку заплатили 32 мільйони євро.

Кролик і щур з палацу

Французький суд відхилив вимогу Китаю заборонити продаж з аукціону бронзових голів кролика і Шура, які зникли з імператорського палацу поблизу Пекіна, коли французькі та британські війська окупували його у 1860-му році наприкінці Опіумної війни.

Китайські представники вимагають, щоб бронзові голови повернули до КНР чи, принаймні, були виставлені у музеї.

Очікується, що кожна голова буде продана за 10 мільйонів євро.

Предстанки КНР визнають, що Ів Сен-Лоран придбав китайські голови легально. Фото cctv.com

У п'ятницю П'єр Берж заявив, що не збирається віддавати ці артефакти китайському уряду.

"Я б рекомендував китайцям непокоїтися про права людини, а не хвилюватися стосовно цих голів", - сказав колишній партнер покійного Ів Сен-Лорана.

Це один з найбільших аукціонів, організованих домом Christie's.

Під час торгів, у залі можуть знаходитися більше тисячі покупців. Кірм того, заявки приймаються по 100 телефонних лініях.

Ів Сен-Лоран і П'єр Берж почали збирати витвори мистецтва у 1950-х роках, коли молодий дизайнер працював у домі Christian Dior.

Відомий кутюр'є помер у червні минулого року від раку у віці 71-го року.

За словами Бержа, він вирішив продати колекцію, оскільки без Сен-Лорана "вона втратила більшу частину своєї значущості". На виручені від аукціону кошти буде створено новий фонд, який фінансуватиме пошук ліків від СНІДу.

Реклама:

Головне сьогодні