Між музикою і початком статевого життя знайшли зв'язок

— 25 лютого 2009, 16:23

Таке припущення зробили американські вчені з Університету Піттсбурга, які провели відповідні дослідження за участю 711 молодих людей, пише BBC.

Підліткам пропонували відповісти на питання про сексуальне життя і музичні вподобання.

Виявилося, що юнаки та дівчата, які віддають перевагу агресивній музиці з текстами на тему сексу, вдвічі частіше за своїх однолітків почали вести раннє статеве життя.

Вчені відмовилися назвати конкретні пісні, любов до яких підтвердили підлітки, що частіше за інших займаються сексом.

Однак дослідники зауважили, що це були композиції, у яких секс описувався як фізіологічний, а не любовний акт. Крім цього, у цих текстах присутні елементи насильства.

На думку керівника досліджень доктора Брайана Праймака, попри результати опитування, зарано робити висновки про прямий зв'язок між смаками у музиці і початком статевого життя.

"У той же час батькам варто про це замислитися. Я не кажу про те, що вони мають заборонити (дітям слухати) таку музику, це навряд чи допоможе. Але вони повинні говорити з дітьми про секс, вкладаючи певні тексти пісень у контекст", - вважає Праймак.

Британські спеціалісти з центрів планування сім'ї і психологічної допомоги скептично сприйняли ідею, що музика може впливати на сексуальність молодих людей.

А представники благодійної організації Brook, яка допомагає підліткам, вважають, що "занадто просто сказати, що хтось займається сексом, тому що слухає якусь музику".

З цим погоджується й Ребекка Фіндлі з Асоціації планування сім'ї. Вона вважає, що сексуальна поведінка не визначається якимось одним фактом.

"Гадаю це дослідження показує інше - важливість сексуального виховання", - додала Фіндлі.

Реклама:

Головне сьогодні