Нове захоплення Ніколя Саркозі

— 27 лютого 2009, 11:09

Колекція марок французького лідера з кожним днем збільшується, пише The Daily Mail.

"Колекція Саркозі поступово перетворюється в одну з найбільших у світі завдяки світовим лідерам, які постійно здійснюють свій внесок" , - розповів знайомий Саркозі по клубу філателістів.

До речі, віднедавна президент Франції очолив Клуб філателістів при Єлисейському палаці.

Гордістю колекції Саркозі є британська серія 2004-го року, присвячена сторіччю Антанти. Цей цінний експонат подарувала Ніколя королева Великобританії Єлизавета II під час візиту президента до Віндзорського замку.

Окрім коронованої особи свою лепту у колекцію французького лідера вніс і губернатор Каліфорнії Арнольд Шварцнеггер. Він подарував Саркозі клясер з блакитної шкіри з губернаторською емблемою на обкладинці.

Марки з бртанської серії, які Саркозі отримав від Королеви Великобританї. Фото The Daily Mail

"Декілька місяців тому Саркозі організував злет усіх філателістичних організації Франції з метою пропаганди цього хоббі", - розповів BBC виконавчий секретар Французької федерації філателістичних організацій Домінік Баланьї.

А сам Саркозі у своєму посланні до Федерації філателістів написав: "Я розділяю вашу любов до марок і філателії. Сам я захоплююсь марками з дитинства, і вони відкрили для мене цілий світ. Філателія - це не лише хоббі, це цілий світ художників, граверів та дизайнерів. Я хочу віддати їм належне, оскільки треба володіти неабияким талантом, щоб створити витвір мистецтва на такому малюсінькому клаптику паперу".

Зазвичай Саркозі працює зі своєю колекцією вечорами, коли на це є час. Іноді він дозволяє своїй дружині переглянути альбоми з марками.

А Карла Бруні зізналась друзям, що дуже радіє тихому хобі чоловіка. Адже в минулому він полюбляв проводити вечори за співами караоке, нагадує The Daily Mail.

До одруження з Бруні, "гіпер-президент" був відомий тим, що запрошував молоду жінку до свого палацу для спільних співів, які тривали аж до ранку.

Та чарівна колишня модель взялась за втихомирення чоловіка. Вона найняла йому персонального тренера та змусила відмовитись від солодких перекусів на зразок шоколаду. Захоплення філателією не може не тішити одну з найчарівніших перших леді світу.

Реклама:

Головне сьогодні