Більше 3/4 випускників хочуть писати тести українською

— 27 лютого 2009, 10:32

76,2 % від зареєстрованих учасників мовою своїх тестових завдань обрали українську, 23,5 % - російську. Найменше охочих протестуватися польською мовою - один заявник, який воліє скласти тест з історії України. Кримсько-татарську мову обрали троє учасників, які хочуть проходити нею тестування з математики та фізики.

Найбільше охочих стати студентами цього року зареєструвалось в Донецькій (30 062) та Дніпропетровській областях (27 698), найменше - 5 675 - у Чернівецькій. У місті Києві зареєстровано 20 277 учасників оцінювання.

Нагадаємо, що цього року зовнішнє тестування проходитиме в період з 6 травня до 5 червня та охоплюватиме вісім предметів: історію України, математику, фізику, хімію, біологію, географію та іноземні мови (англійська, французька, німецька та іспанська).

[L]Під час реєстрації кожен з майбутніх учасників тестування для його проходження може обрати не більше 5 предметів та одну з шести мов, якими ведеться навчання у системі вітчизняної середньої освіти: українську, російську, угорську, молдовську, польську, кримсько-татарську та румунську.

Це не стосується тестування з української мови та літератури та іноземних мов.

Обрану мову, як і перелік предметів, кожен зареєстрований учасник може змінити, але лише один раз і лише до моменту офіційного завершення реєстрації - 3 березня 2009 року.

Реклама:

Головне сьогодні