Дозвіл на штучні зуби і правила для жінок: найбезглуздіші закони світу

Британці б плакали від сміху, якби прочитали про ідеї нашого столичного мера. Чого варті лише перла про привітання від слона "Васі" та організації лотерей на поцілунки та обійми з мером. Словом, незаслужено іноземна преса ігнорує у розважальних цілях київського градоначальника.

Втім, підняти на сміх законодавця і його роботу - святе діло акул пера. Цього разу впливове британське видання The Times опублікувало список з 25 найдивніших законів світу.

Тут є і заборона у Франції називати свиню іменем "Наполеон", і покарання через відтинання голови за мастурбацію в Індонезії, і заборона поїти рибу алкоголем (в Огайо, США).

Деякі з "перлів" змушують читачів надривати свої животи лише тому, що вони були введені давним-давно і залишись чинними досі. Такими наприклад, є вимоги до чоловікам, яким за 14 проходити щодня двогодинну практику з стрільби із лука (у Британії).

До цих таки архаїзмів належить дозвіл на вбивство шотландця в межах старовинних стін міста, але лише якщо він несе лук чи стрілу (у містечку Йорк). А у Честері валійцям заборонено заходити в місто до заходу сонця і залишатись там після його заходу.

Ще смішніше виглядає така норма: голова кожного мертвого кита, знайденого на березі Британії, є законною власністю короля. Хвіст належить королеві - на випадок, якщо їй потрібні кістки для корсету.

"Українська правда. Життя" публікує переклад декількох законодавчих норм зі списку 25 The Times.

- Таксі Лондона заборонено перевозити скажених собак і трупи. Якщо ж у вас чума, то законодавство країни забороняє намагатись зловити кеб. Ну, а якщо ви вирішите піти помирати у будинок парламенту Британії, то за таке зухвальство вас можуть арештувати.

- У цій таки країні вважається актом державної зради наклеювати марку з зображенням британського монарха догори ногами.

- В Британії вагітна жінка може законно "сходити в туалет" будь-де. Навіть, якщо вона забажає, у шолом поліцейського.

- У американській Флориді можуть посадити до в'язниці неодружену жінку, якщо вона стрибнула з парашута у п'ятницю.

- В Кентукі (штат у США) заборонено приховувати зброю, якщо вона довша, ніж 188 см.

У Франції заборонено називати свиней іменем "Наполеон". Фото The Times
- У містечку Боулдер, що у Колорадо (США), нелегальним вважається вбити пташку в межах міста та "привласнити" тварину: тут мешканців міста, у яких є домашні улюбленці називають тими, в чиї обов'язки входить доглядати за тваринками, а не їх власниками.

- У Вермонті (штат США) жінкам необхідний письмовий дозвіл від чоловіка на те, щоб носити штучні зуби.

- Вважається нелегальним не казати британському податківцю щось, що ви б не хотіли, аби він знав. Але британцям не обов'язково казати йому те, проти чого ви не заперечуєте, аби він знав.

- У Алабама (США) заборонено водію їхати на авто з зав'язаними очима.

- Кораблі воєнно-морських сил Великобританії при потраплянні в Лондонський порт мають дати барель рому констеблю Tower of London.

- Після того, як констебль попросить когось зупинитись на узбережжі, заборонено провокувати собаку, щоб той гавкав. Така норма діє у британському графстві Ланкаширі.

- В Майамі (Флорида, США) заборонено кататись на скейтборді у поліцейському відділку.
Реклама:

Головне сьогодні