Шокуюче вбивство в Росії: молодики вбили дівчину, а потім її їли

Після того, як двоє молодиків втопили свою знайому у ванній, вони розчленували її тіло за допомогою столових ножів.

"Частина органів була вжита в їжу, в духовці посмажена разом з картоплею. Свої дії вони пояснюють звичайним почуттям голоду", - розповів під час прес-конференції керівник слідчого управління слідчого комітету при прокуратурі Російської Федерації Андрій Лавренко.

Злочинці вже зізнались у вчиненому, а громадськість жваво обговорює іншу складову цього трагічного випадку. Справа в тому, що молодики виявились членами неформальних молодіжних субкультур "емо" і "готи".

За добу після вчинення цього "ритуального вбивства" (а саме так його охрестило чимало російських видань), подія обросла великою кількістю легенд про "готів-канібалів" та якийсь сатанинський обряд, який вони вчинюють.

"Емо - це взагалі найбільш не агресивні субкультури. Вони навіть не відповідають, коли їх б'ють, вони в основному плачуть. Готи - у нас не агресивна субкультура, при чому не агресивнішими за них є хіба емо. І субкультур них варіантів людоїдства, вбивства, там просто не може бути", - заспокоював росіян начальник відділу аналізу молодіжних субкультур міського центру профілактики бездоглядності та наркозалежності неповнолітніх Санки-Петербургу Максим Гущин.

Експерт звертає увагу на те, що обоє чоловіків мали кримінальне минуле. Водночас, причиною вбивства могла стати звичайнісінька побутова сварка між Максимом Головатських (заробляв на життя тим, що рубав м'ясо на базарі), його "колегою", Юрієм Можновим (працював флористом) та жертвою вбивства 16-річною дівчинкою.

Дівчинку шукали з 19 січня. А знайшли мертвою лише 2 лютого... Фото з ЖЖ
Водночас, джерело "Інтерфаксу" в правоохоронних органах Петербурга, знайомий з ходом розслідування, повідомив що підозрювані в убивстві молоді люди були музикантами, один з них - лідером групи, шанувальницею якої була убита дівчинка.

"Вони запросили дівчину додому, заздалегідь набравши воду у ванну, що свідчить про сплановане убивство", - сказав співрозмовник агентства. По факту вбивства вже порушена кримінальна справа.

Надто ЕмоЦійно

Одягнуті у все чорне з пофарбованим у цей же колір волоссям готи лякають багатьох своєю неординарністю. Як зазначають "Вести", чимало росіян не можуть розрізнити готів від емо. Тим більше, вони не знають, що це за субкультури і чим вони живуть.

Готи, на відміну від емо в Росії більш структуровані, це організація поєднує людей, подібних за характером та ідеологією, переконує заступник директора Центру судової та соціальної психіатрії ім. Сербського Зураб Кекелідзе.

Водночас субкультура емо менш формалізована і більше нагадує свого роду клуб.

"Вбивства і канібалізм не мають прямого відношення до даних неформальних об'єднань", - цитує Кекелідзе "Інтерфакс".

"Люди з цих груп, що страждають психічними розладами, звичайно, потрапляють в поле зору лікарів, але не більш того. Є серед них і ті, хто зловживає наркотиками або алкоголем, але такі зустрічаються й в інших субкультурах", - сказав експерт.

Та попри це, у концепції державної політики по вихованню підростаючого покоління РФ, розрахованої до 2020 року, емо і готів прирівняно до скінхедів та футбольних фанатів, антифашистів.

Так, підлітки емо, сказано в концепції "схильні до суїцидів", а діти-готи культивують у собі бісексуальність. Як вже повідомляла "Українська правда. Життя", чимало пунктів концепції вступлять у дію вже літом 2009 року.

Лікбез від Вікіпедії:

Го́ти - представники готичної субкультури, натхненні естетикою готичного роману, естетикою смерті, готичної музики й відносять себе до готик-сцени. Представники руху з'явилися в 1979 році на хвилі пост-панку. Панківський епатаж готи спрямували в русло пристрасті до вампірскої естетики, до темного погляду на світ.

Вони носять чорний (темний) одяг, чорне довге волосся тависокі шнуровані черевики. Крім того, прихильники цієї субкультури одягають чорний корсет, облягаючі чорні нарукавники і чорна максі (для дівчат), одяг під старовину, кльошовані рукави, шкіряний одяг, нашийник з колючками та срібні прикраси окультної тематики.

Головна риса емо - це вираження та нестримання своїх емоцій, найважливіше - бути собою і не заганяти себе у якісь певні рамки.

[L]У емо свої погляди на життя, яке складається з двох основних кольорів: чорного (символізує несправедливість, жорстокість світу) та яскравих кольорів (щасливі емоції, кохання, приємне переживання).

Часто це відображається у зовнішньому вигляді послідовників цієї субкультури, але справжні емо ніколи не ставлять зовнішній вигляд вище, ніж саму суть, ідеологію, переконання цього напрямку. Тих, кого цікавлять лише стиль та мода, називають "позерами" (від англ. poseur - вдавати), їх легко визначити при звичайній бесіді.

Загалом, прихильники цього стилю виглядають так: депресивні хлопці і дівчата з довгим волоссям, яке часто закриває очі, підмальовані чорним олівцем; носять одяг чорного, пурпурового та рожевого кольорів.

Невід'ємною частиною образу є штани із заниженою талією та широким шкіряним паском із залізними шпорами. Зазвичай прихильники емо носять обвішану різноманітними значками сумку через плече. Хоча зовнішній вигляд кожного індивідуальний, обраний ним самим. Зовнішність для справжніх емо не так важлива, як переконання та душа.
Реклама:

Головне сьогодні