Тест

Носите шубку? Тоді ця інформація для вас

Одягнуті в синтетичні куртки з барабанами (з алюмінію та полімерних матеріалів) та мегафонами в руках вони голосно розповідали про методи отримання хутра.

"Те, що відбувається на звірофермах, просто не гідне називатися людською діяльністю. Лисиці, норки, єноти живуть там у тісних клітках із ґратчастою підлогою, що ріже їм лапи", - розповідають любителям хутра захисники тварин.

"Повітря, яким вони дихають, отруєне постійними випарами фекалій і сечі, що збираються під клітками. Замкнутий простір, тіснота, бруд призводять до того, що у тварин розвивається невротичний стан. Вони самі себе гризуть, дряпають, перебуваючи в постійній нервовій напрузі, або впадають в апатію. Гігієнічні умови найчастіше нестерпні: чищення кліток робиться символічно і зовсім недостатнє", - апелюють до людського жалю організатори акції.

[L]"Для того, щоб узяти кров на аналіз, норкам відрізають пальчик. Ці звірі - усього лише безликі одиниці, що знаходяться в довічному ув'язненні на фабриці смерті", - стверджують учасники руху "Люди за права тварин".

"Для забою тварин використовують найжорстокіші методи. Наприклад, пропущення струму через задній прохід або статеві органи. Знаходячись у повній свідомості, тварини вмирають від серцевого нападу. Інші методи забою включають отруєння газом, ін'єкції отрути і паралізуючих речовин, перелом шийних хребців або черепа, удушення. Нерідко тварин лише злегка оглушують і, з іще живих, здирають шкіри"...

Своєю акцією "Тварини не носять чужі шуби" захисники тварин намагались зламати стереотипи про те, що реклама хутра створює зі шкур, найчастіше здертих з живих іще істот, якусь матеріальну й соціальну цінність.

Відомо, що якщо у Європі знаменитість ризикне з'явитись десь у розкішному хутрі, шубку можуть облити фарбою захисники прав тварин.

В Україні "м'яке золото" все ще залишається елементом престижу. Його без найменших докорів сумління носять фактично усі селебріті. Дизайнер Тимошенко розповідала, що шиє прем'єрці шубку з каракульчі (ненароджених ягнят), Ольга Сумська зізнавалася, що хоч тварин і шкода, але ж справжнє хутро таке приємне, так шикарно виглядає...

Зрештою, аргументи захисників тварин розбиваються об монотонне "ми ж їмо тварин, хоч їх також шкода!"

Усі фото взято з ljplus.ru та etoday