Криза розвивається за найгіршим сценарієм - Уоррен Баффет

— 10 березня 2009, 17:43

Нинішня економічна криза розвивається "за найгіршим із можливих сценаріїв", заявив 9 березня один з найбільших фінансистів світу Уоррен Баффет у програмі телекомпанії CNBC, пише російська газета "Взгляд" з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Окрім цього Баффет заявив, що економіка США відновиться через п'ять років.

"Гадаю, з американською економікою все буде добре через п'ять років. Хоча мені б хотілося, щоб це сталося раніше", - сказав він.

А теперішній стан країни Баффет оцінив, як "економічний Перл-Харбор". Однак додав, що "це та війна, яку необхідно виграти".

На думку впливово бізнесмена, "економіка котиться по похилій площині".

До того ж, криза змінила звички американців і посіяла страх у співвітчизників Баффета. Тому жителі США перестають вірити державі та бізнесу. Зокрема, про це свідчить те, що американці почали економити абсолютно на всьому.

[L]"Але система не може працювати без довіри (народу)", - сказав Баффет.

При цьому впливовий бізнесмен висловив думку, що покращення економічної ситуації у країні напряму залежить від дії, до яких вдасться уряд. Тому всі мають підтримати ті зусилля, які робитиме президент США Барак Обама, щоб вивести країну з кризи.

Днями Баффет оголосив, що його інвестиційний фонд Berkshire Hathaway за висновками роботи у 2008-му році зафіксував втрати у розмірі 11,5 мільярдів доларів.

А фінансове становище самого Уоррена Баффета за різними оцінками складає близько 60 мільярдів доларів. До того ж, фінансист неодноразово займав перше місце у рейтингах найбагатших людей планети.

Реклама:

Головне сьогодні