Трагічний березень: за два дні – два масові вбивства

У вівторок, у другій половині дня житель американського штату Алабама вбив щонайменше 10 осіб, у тому числі кількох членів своєї родини, повідомляє The Times.

З невідомих причин чоловік розпочав кровопролиття застреливши, а потім підпаливши свою матір у власному будинку в місті Кінстон, поблизу Флориди.

Після цього вбивця сів у авто і поїхав до міста Самсон, де застрелив своїх бабусю та дідуся разом з тіткою та дядьком. Та на цьому чоловік не зупинився. Він відкрив стрільбу на одній з заправок у місті.

Один з очевидців, МакКалоу, який у той час перебував на СТО, розповів, що озброєний чоловік вбив жінку, яка виходила з сервісної станції. Крім цього він поранив МакКалоу в плече і поїхав геть.

Як виявилося, алабамський вбивця вирушив у містечко Женева, де прямо з вікна свого автомобіля відкрив стрілянину. У результаті цього загинуло декілька людей, зокрема дружина та півторарічна дитина місцевого шерифа.

"Ви хочете поговорити про жахливу подію. Послухайте, що я бачив: я пішов, щоб забрати дитину. Весь ґанок був в крові, дитя було накрите скривавленою матір'ю", - розповів про трагедію чоловік, який втратив дружину і дитину.

Очевидці стрілянини в Алабамі
Вбивцю весь час намагалися наздогнати поліцейські, однак він до останнього тікав від правоохоронців, а потім просто покінчив життя самогубством.

За чутками, чоловіка, який влаштував криваву бійню, нещодавно було звільнено з місцевого заводу металоконструкцій.

"Це була, мабуть, один з найбільш жорстоких випадків, в історії Алабами, принаймні за останні кілька років", - заявив сенатор штату Харрі Енн Сміт

Стрілянина у німецькій школі

Ще одна жахлива стрілянина сталася у середу 11 березня рано вранці у німецькому містечку Вінненден, поблизу Штутгарта, повідомляє BBC.

Близько 9:45 ранку озброєний 17-річний хлопець вдягнений у чорний армійський одяг увірвався до Абервільської школи і застрелив щонайменше 9 школярів та 3 вчителів. Дані про точну кількість загиблих оновлюються.

"Він прийшов до школи зі зброєю й влаштував там справжнє побоїще. Я ніколи у житті не бачив нічого подібного", - заявив начальник місцевої поліції Ервін Хедер.

За словами очевидців, коли вбивця відкрив стрілянину, учні школи почали виплигувати на вулицю прямо з вікон школи.

Німецькі школярі під час евакуації зі школи

Після жахливої бійні у стінах навчальної споруди юний кілер втік з місця злочину і продовжив на вулицях міста вбивати невинних громадян.

Зокрема, під час своєї втечі хлопець застрелив одну людину у розташованій неподалік медичній клініці.

А щоб якимсь чином вберегти себе від поліції, 17-річний вбивця взяв у заручники водія автівки, яка проїздила поруч.

Однак під час стрілянини між хлопцем і поліцейським заручник та двоє перехожих загинули, а двоє правоохоронців отримали серйозні поранення. Саме же вбивця також був застрелений.

Після страшної трагедії місцевим поліцейським вдалося встановити, що 17-річний хлопець рік тому закінчив Абервільську школу.

Правоохоронці, які прибули на місце злочину

Варто зазначити, що такі масові вбиства трапляються в наш час не рідко. Найгірше і найтривожніше те, що інтервали між ними поступово зменшуються.

Так, 23-го вересня 2008-го року у Фінляндії 22-річний Матті Саарі вбив дев'ять однокурсників та викладачів місцевого професійного училища.

А 14-го лютого минулого року, колишній студент відкрив вогонь у лекційній залі Університету Північого Іллінойса. В результаті цього загинуло 5 студентів, аще 18 отримали поранення. Сам же 27-річний вбивця здійснив самогубство.

Так само у Фінляндії але у листопаді 2007-го року 18-річний Пекка-Ерік Айювінен вбив вісьмох школярів і застрелився сам.

[L]16 квітня 2007-го року сталося одне з наймасовіших шкільних вбивств в історії США. Так, 23-річний Чо Син-Хуей смертельно поранив 32 осіб, які знаходилися у гуртожитку. Після чого хлопець наклав на себе руки.

У Німеччини 18-річний Себастьян Бос влаштував бійню у своїй колишній школі. Хлопець поранив 4 учнів та прибиральника. Самого ж Себастьяна поліція знайшла мертвим. Все це сталося 20-го листопада 2006-го року.

Раніше ж, 26-го квітня 2002-го року Роберт Стейнхаузер, якому було 19 років, у школі німецького міста Ерфут вбивав 13 вчителів, двох своїх однокласників та поліцейського. Після цього вчинив самогубство.

Алабамський вбивця застрелив малу дитину разом з матір'ю

Одна з найбільш відомих стрілянин у школі відбулася 20-го квітня 1999-го року. Тоді учні Ерік Харріс та Ділан Клеболд відкрили вогонь у середній школі Коломбіна у місті Літтлетон, штат Колорадо. Від рук юнаків загинуло 12 однокласників і вчитель та було поранено 26 учнів. Самі ж Ерік та Ділан застрелились у шкільній бібліотеці.

А найперша з аналогічних стрілянин сталася у 1996-му році. Тоді 13-го березня 43-річний Томас Гамільтон вбив 16 дітей та вихователів у дитячому садку. Після чого вбив себе.

За матеріалами The Times, BBC, CNN, The Associated Press, The Telegraph. Фото з вищезазначених джерел

Реклама:

Головне сьогодні