Кримом прокотилася хвиля самогубств – МНС

— 17 березня 2009, 13:46

"Останніми днями Кримом прокотилася хвиля самогубств", - сказано в повідомленні прес-служби, головне управління МНС України в Криму, повідомляє УНІАН.

Так, днями повісилися 73-річний чоловік з Ленінського району, 34-річний житель Феодосії, 40-річний чоловік з Бахчисарайського району. У Сакському районі наклав на себе руки 51-річний чоловік.

У Феодосії 34-річного чоловіка встигли витягнути з петлі, його доставлено до лікарні.

У селищі Нікіта вирішив накласти на себе руки 22-річний хлопець: обливши себе бензином, відкрутив вентиль газового балона, стався вибух, у результаті - хлопець дістав опіки 80% тіла 2-3 ступеню, у важкому стані його доставлено в реанімацію.

За словами психологів, кількість самогубств, згідно із статистикою, зростає навесні і восени.

ВІДЕО ДНЯ

"Це так звані сезонні загострення, коли особливо виявляються суїцидальні схильності, - зазначив начальник центру психологічного забезпечення Головного управління МНС в Криму Віталій Гіренко. - Зумовлене це лихо і погіршенням стану здоров'я, і нестабільними соціальними умовами, і зловживанням алкоголем".

За словами Гіренка, "слабкою ланкою" в цьому є чоловіки, на яких лежить відповідальність за сім'ю та її матеріальне забезпечення.

Згідно із статистикою, найбільша кількість суїцидів трапляється в групі 35-60 років. Показник частоти завершених самогубств серед чоловіків більше ніж у два рази вищий, ніж серед жінок.
Реклама:

Головне сьогодні