Люксембург легалізував евтаназію

— 18 березня 2009, 10:51

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на РИА "Новости".

Згідно із законом, який набув чинності після його офіційної публікації у вівторок, проти лікарів, що допомагають своїм пацієнтам піти з життя, відтепер не можна буде застосовувати заходи кримінального покарання, а також порушувати цивільні справи в суді.

У лютому минулого року спір навколо легалізації евтаназії став причиною протистояння між главою держави Великого Герцога Люксембурзького Анрі та парламентом країни.

Великий Герцог Люксембурзький відмовився підписати прийнятий парламентом закон про легалізацію евтаназії, посилаючись на його суперечність з традиційними християнськими цінностями.

[L]Його рішення викликало конституційну кризу, що завершилася ухваленням у грудні того ж року закону про обмеження повноважень монарха. Зокрема, було скасовано положення, відповідно до якого будь-який закон набуває чинності лише після його підписання Великим Герцогом.

Досі єдиними країнами ЄС, що легалізували евтаназію, були Нідерланди і Бельгія - відповідні закони там були прийняті в 2002 році.

У Швейцарії лікар теж може допомогти безнадійно хворій людині піти з життя, а саме, дати їй препарат, який хворий має ввести собі самостійно.

Реклама:

Головне сьогодні