Кримську дачу, в якій жила Леся Українка, реставрують за декілька місяців

— 18 березня 2009, 13:58

У Балаклаві почався другий етап реставрації будівель, у тому числі й дачі актриси Соколової, де у 1907 році разом із своїм чоловіком перебувала відома поетеса, повідомляє Інтерфакс.

За словами Сергія Небудова, директора ТОВ "Аквалайн плюс", який представляє службу замовника, окрім дачі, відбувається відродження ще трьох історико-архітектурних пам'ятників, які являють собою цінність.

"Роботи ведуться у суворій відповідності з проектною документацією, та, не зважаючи на кризу в країні, фінансування здійснюється у повному обсязі. Таким чином всі роботи виконуються відповідно до графіку, а тому є гарантії, що за декілька місяців всі чотири будівлі будуть оновлені в першочерговому стані", - прокоментував директор.

Він стверджує, що "реставрація відбувається під постійним контролем Центру історико-містобудівних досліджень Києва та відділу культурної спадщині Севастопольської місцевої адміністрації, а також громадськості міста".

Фото http://sevmonument.ru/
Небулов повідомив про те, що довгий час напіврозвалений комплекс простояв не законсервований, перетворився в руїни та являв собою загрозу для життя людей. У зв'язку з цим, були проведені розробки будівель у відповідності до правил демонтажу елементів.

"Логічним завершенням робіт історичного комплексу стане храм, який побудують на верхівці гори", - зазначив керівник підприємства.

Реклама:

Головне сьогодні