Вчені: 100 кроків за хвилину - розумне фізичне навантаження

— 19 березня 2009, 15:25

Таку норму щоденного навантаження радять вчені з університету Сан-Дієго після вивчення стану організму декількох десятків людей у спортзалі на біговій доріжці, повідомляє BBC.

Дослідники намагались дати відповідь на питання: яке щоденне фізичне навантаження можна вважати достатнім для підтримки здоров'я і скільки для цього потрібно пропрацювати в саду, пройти чи пробігти.

"100 кроків за хвилину - це розумне навантаження для підтримання здоров'я, проте завжди необхідно консультуватися із спеціалістами", - стверджує професор фізичної культури та здоров'я Брістольського університету Кен Фокс.

У дослідженні взяли участь 97 здорових дорослих людей, середній вік яких 32 роки. Виявилося, що чоловікам раз на день необхідно прокрокувати півгодини 95-102 рази за хвилину, а жінкам - 91-115.

Проте до цієї мети треба йти поступово, починаючи з 1000 кроків за 10 хвилин, а потім повільно переходити до 3000 - за півгодини.

"Фізичне навантаження - невід'ємна частина здорового способу життя. А швидка ходьба - ідеальний засіб привчити себе до руху", - запевняє спеціаліст з галузі спортивної медицини Гаррі О'Донован.

За словами науковців, ці дослідження були досить комплексними, адже звичайний крокомір не надає даних про інтенсивність фізичного навантаження.

На думку вчених, хворим людям або людям із зайвою вагою необхідно узгоджувати норми ходьби пішки із спеціалістами.

Реклама:

Головне сьогодні