Великобританія хоче підвищити вартість в'їзних віз

— 19 березня 2009, 18:12

Для мігрантів та студентів з країн, які не є членами Євросоюзу, віза буде коштувати на 50 фунтів (70 доларів) дорожче. І ці кошти підуть до бюджету муніципалітетів, на розширення штату вчителів та поліцейських, а також на зарплатню перекладачів, повідомляє BBC.

Вартість туристичних віз залишиться не змінною.

План по збільшенню платні за візи виник у зв'язку з тим, що раніше більшість місцевих громад попереджали, що відчувають додаткове навантаження через наплив мігрантів.

Міністр зі справ громад і місцевого самоуправління Хейзел Блеарс оприлюднила деякі деталі нового плану уряду Британії.

Зокрема, за її словами, додаткова плата за візи, у першу чергу, піде на підтримання ситуації у соціальному секторі тих англійських міст, де особливо швидко росте кількість мігрантів.

За оцінками експертів, останнім часом у цих містах склалася напружене соціальне становище, яка загострилася ще більше через різкий зріст безробіття.

"Ці гроші потрібні для того, щоб розрядити становище всередині місцевих громад, а також полегшити навантаження на місцеві соціальні служби", - заявила міністр Блеарс.

Крім того, на додаткові кошти можуть бути розроблені спеціальні програми, завдяки ким сім'ї тих, хто приїжджає до країни, стануть частіше ставати на облік до сімейних лікарів у поліклініках, що значно полегшить роботу лікарень.

Адже наразі мігранти воліють іти зі своїми проблемами прямо до лікарняної палати інтенсивної терапії, що створює у лікарнях великі черги

Ще одним не менш важливим аспектом британська влада вважає переклад документів. До цього часу це робили різні служби, поліція, міністерство охорони здоров'я, місцеві громади.

Але за допомогою нових надходжень влада розраховує централізувати переклади документів мігрантів.

Реклама:

Головне сьогодні