Затримано "Упиря", який продав сотню українок до закордонних борделів

— 20 березня 2009, 13:56

Про це повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Едуард Федосов.

За його словами, учасники ОЗУ налагодили стійкий канал вивозу громадянок України до країн західної Європи, зокрема до Іспанії.

Дівчат вивозили за підробленими документами, обіцяючи їм працевлаштування за кордоном, а насправді продавали в сексуальне рабство. Кількість потерпілих сягає ста осіб, переважно мешканок Житомирщини.

Наразі частину дівчат вдалося повернути в Україну, деякі з них після сексуальної експлуатації за кордоном отримали інвалідність, декотрим рабиням удалося втекти та вийти заміж, з рабства їх викупили їхні чоловіки.

[L]Але більша частина і досі примусово працює в нічних розважальних закладах, зокрема, у Барселоні.

Відтак, за словами Федосова, УБОЗ в Житомирській області через ГУБОЗ МВС та НЦБ Інтерполу звернувся до закордонних колег за правовою допомогою щодо повернення жінок в Україну, а також затримання усіх осіб, причетних до організації каналу торгівлі людьми.

За матеріалами УБОЗ слідчим управлінням Житомирського УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, стосовно "Упиря" порушено кримінальну справу за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ст.309 (незаконне зберігання наркотиків) КК України.

Під час обшуку в "Упиря" знайдено саморобний вогнепальний пристрій у вигляді кулькової ручки, три запали до бойових гранат, наркотичну речовину та підроблені документи.

Нині оперативники відпрацьовують корупційні зв'язки затриманих зловмисників, в тому числі в правоохоронних органах.
Реклама:

Головне сьогодні