Студентом в Україні можна буде стати тільки з сертифікатом зовнішнього оцінювання

— 24 березня 2009, 15:22

На цьому наголосив міністр освіти і науки України Іван Вакарчук, відповідаючи на запитання журналістів з приводу відхилення 17 березня парламентом проекту закону щодо зовнішнього незалежного оцінювання знань.

"Існуючої нормативно-правової бази є достатньо для того, щоб сьогодні проводити зовнішнє незалежне оцінювання", - сказав Вакарчук, повідомляє УНІАН.

В законі "Про вищу освіту", додав він, чітко визначено, що умови вступу до ВНЗ визначаються Міністерством освіти, тому його вимоги щодо обов'язковості НЗО є цілком законними і будуть виконані.

Міністр також повідомив, що цей законопроект був готовий ще минулого року, однак не виносився на розгляд парламенту, оскільки його підтримка депутатами була малоймовірною.

А не ухвалення цього закону, за його словами, могло спантеличити людей стосовно незалежного оцінювання, оскільки воно проводилося вперше і сприймалося людьми досить стримано.

Однак після минулорічного тестування підтримка такого способу підсумкової атестації в середній школі набула широкої суспільної підтримки, тому в міністерстві вирішили внести законопроект.

Вакарчук також додав, що аналогічний законопроект, після нерезультативного голосування 17 березня, вніс профільний комітет Верховної Ради, і він незабаром буде розглядатися парламентаріями.

[L]

"Тобто, тестування, як таке, відбудеться. Це не означає, що ми ігноруємо рішення Верховної Ради, але неприйняття запропонованих змін не означає, що не можна проводити тестування. Чинний закон це дозволяє", - підкреслив Вакарчук.

Як відомо, 17 березня Верховна Рада України не підтримала в першому читанні проект закону "Про внесення змін та доповнень до деяких законів України (щодо зовнішнього незалежного оцінювання знань)".

Даним законопроектом передбачалося унормування правовідносин у сфері зовнішнього незалежного оцінювання рівня знань випускників загальноосвітніх навчальних закладів і здійснення прийому їх до вищих навчальних закладів на конкурсній основі незалежно від форми власності навчального закладу та джерел оплати за навчання.

Реклама:

Головне сьогодні