Міносвіти анулювало ліцензії вузам, які зарахували студентів без сертифікатів ЗНО

— 26 березня 2009, 12:11

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

За порушення умов прийому, а саме зарахування на навчання без сертифікатів УЦОЯО, або із сертифікатом із балом, менше 124-х, ліцензії анульовані таким ВНЗ:

1. Київський міський педагогічний університет імені Б.Д. Грінченка. (анульовано ліцензію на підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю "Дошкільне виховання")

2. Чернігівський державний механіко-технологічний технікум (анульовано ліцензію на підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" зі спеціальності "Обслуговування та ремонт обладнання підприємств хімічної і нафтогазопереробної промисловості").

3. Керченський медичний коледж імені Г.К. Петрової (анульовано ліцензію на підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" зі спеціальностей "Лікувальна справа", "Акушерська справа")

4. Тернопільський комерційний коледж (анульовано ліцензію на підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" за напрямом "Харчові технології та інженерія", та освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" за спеціальностями "Товарознавство та комерційна діяльність", "Технологія харчування").

Міністерство також перегляне умови контрактів з керівниками навчальних закладів, що є у підпорядкуванні МОН:

- Тернопільський комерційний коледж

- Чернігівський державний механіко-технологічний технікум

За рішенням ДАК цим вищим навчальним закладам дозволено завершити підготовку студентів та здійснити випуск за спеціальностями, з яких анульовано ліцензії.

Крім того, ДАК анулювала незаконно видану ліцензію Олександрійському коледжу менеджменту на надання освітніх послуг за напрямами підготовки "Культура", "Економіка та підприємництво", "Менеджмент і адміністрування".

Ліцензію анульовано у зв'язку з тим, що навчальний заклад процедуру ліцензування взагалі не проходив і рішення про надання ліцензії було вписано в протокол ДАК незаконно.

Реклама:

Головне сьогодні